Structura din piatră, situată în apropiere de lacul Zjuratkul, în munţii Urali, prezintă un bot alungit, patru picioare şi două coarne de cerb. O imagine Google Earth realizată în 2007 arată că desenul prezintă şi un fel de coadă, dar în imaginile din prezent acest aspect este neclar. Excluzând posibila coadă, animalul se întinde pe aproximativ 275 de metri.
Cercetările de teren realizate în această vară au ajutat la prelevarea datelor cu privire la compoziţia şi istoria acestui geoglif, sugerând totodată că el ar fi fost un produs al unei culturi megalitice. Sute de situri megalitice au fost descoperite în regiunea Munţilor Urali , cele mai elaborate structuri fiind situate pe o insulă de apă dulce la 60 de kilometri depărate de noul geoglif descoperit.
Oamenii de ştiinţă au subliniat că structura arhitecturală a geoglifului este complexă. De asemenea, în zona botului şi a copitelor au fost descoperite mici pasaje de trecere. Stilul de prelucrare a pietrei şi tehnologia utilizată pentru construire indică faptul că geogliful a fost creat în eneolitic, în mileniul al patrulea sau al treilea înainte de Hristos. Dacă aceste calcule sunt corecte, atunci, geogliful de pe teritoriul Rusiei este mult mai vechi decât cele de la Nazca, despre care se spune că au fost create în jurul anului 500 î.Hr.
Sursa: Live Science